Sider

30. januar 2013

Gâteau marcel / Fransk chokoladekage


ADVARSEL DENNE DESSERT ER EN KALORIE BOMBE!!! Den er meget tung i det. Den er til ca. 8 mennesker. Det er ikke en kage man skal lave hvis man ikke har bagt før. Den består af en lækker tyk chokoladebund med f.eks. et lag hindbær, appelsin eller anden marmelade, derefter en lækker cremet chokolademousse. Bunden og moussen er den samme opskrift, foreskellen er bare at bunden bliver bagt! 




Ingredienser
175 g.              Mørk chokolade 70 pct.
175 g.              Smør
 
175 g.              Sukker
3½ bæger        Pasteuriserede æggeblommer
3 bægre           Pasteuriserede æggehvider
125 g.              Appelsinmarmelade el. anden frugt
ca. 60 g.           Kakao til drys
                        Mørk chokolade el. anden pynt 
                        Smør og lidt sukker til springformen

Fremgangsmåde
  1. Smelt chokoladen og smør over vandbad.
  2.  Hæld 2/3 (115 g.) af sukkeret op, sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftigt sammen.
  3. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel (60 g.) af sukkeret undervejs.
  4. Vend FORSIGTIG chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer. (Her skal du være meget forsigtig hellere gør det meget langsomt end for hurtigt, og brug en dejskraber. HUSK at chokoladen skal have samme temperatur som æggeblommerne og æggehviderne)
  5. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en homogen masse.
  6. Gnid en stor springform med blødt smør, drys med sukker og bank det løse af.
  7. Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min. (Tilsæt evt. de hakkede mandler)
  8. Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
  9. Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet.
  10.  Fordel frugtmarmeladen oven på den afkølede bund i et pænt, jævnt lag, men undgå at brede det helt ud til kanten.
  11. Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden med marmeladen og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn.
  12. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over. (Jeg syntes helt bestemt at man skal vente med at servere den til næste dag, fordi så er bunden faldt sammen og så er den meget bedre)
  13. Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv.
  14. Sigt kakao over kagen og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar