Sider

2. oktober 2013

Kartoffelfondant







Der vil være en del spild, men det er prisen for de smukke kartofler. Man kan skrælle kartoflerne først og bruge spildet til suppe, fritter eller kartoffelmos. Kartoflerne kan også udstikkes med en rund udstikker og skæres af omkring udstikkeren og kartoflen prikkes ud. Det smarte er at man kan lave dem dagen før, og bare varme dem op i ovnen på dagen.

Laktosefri alternativ:
Undlad smør

Ingredienser:
Store bagekartofler (samme antal som der er gæster, hvis størrelsen passer, ellers lav nogen ekstra)
Raps olie
Smør
Fond eller vand med udrørt bulion i
laurbærblade
Timian kviste
Rosmarin kviste
Peberkorn

Fremgangsmåde:
1. Skær hver kartoffel til en stor firkant.
2. Steg kartoflerne af med raps olie, på panden kort på alle siderne, så de bliver gylden.
3. Læg kartoflerne i et passende fad med smør og fond eller vand med udrørt bulion så det lige dækker kartoflerne. (Mindre smør end fond)
4. Tilsæt laurbærblade, timian kviste, rosemarin kviste og peberkorn.
5. Stil dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 - 25 min. Alt efter størrelse.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar