Sider

22. maj 2013

Fransk chokoladekage med hvid chokoladeganache


Denne lækre kage er så fantastisk god, kan varmt anbefales. Den er måske ikke helt nem at lave og man skal have god tålmodighed. Den tager 2 dage at lave, men er ventetiden værd.




Chokolade bund

Ingredienser:
250 g. Smør
250 g. Chokolade 70 %
250 g. Sukker
9 æggeblommer
9 æggehvider

Fremgangsmåde:
1. Smelt chokoladen, smørret og halvdelen af sukkeret (125 g.) over vandbad.
2. Pisk æggehviderne og tilsæt resten af sukkeret lidt af gangen.
3. Pisk æggeblommerne luftig og hvid.
4. Når chokoladen er smeltet og tempereret til ca. 37 grader, vendes æggeblommerne i forsigtig
med dejeskraber til massen bliver sej.
5. Vend forsigtig lidt af chokolademassen i æggehviderne og derefter æggehviderne i
chokolademassen med dejeskraber meget forsigtig.
6. Smør formen og hæld dejen i en 23 cm. Form ca.
7. Bag ved 180 grader i ca. 25 min. Til dejen ikke hænger fast på kniven når den stikkes i midten.
8. Stil kagen på køl til næste dag hvor den hvide chokoladeganache skal på.


Hvid chokoladeganache

Ingredienser:
1/2 l. Piskefløde
250 g. Hvid chokolade

Fremgangsmåde:
1. Chokoladen hakkes groft.
2. Fløden koges op og tages af varmen og chokoladen røres i.
3. Massen sigtes og stilles på køl et døgn.
4. Piskes til fløde og smøres på kagebunden og stilles i fryseren.
Når kagen skal serveres, tages den ud af fryseren og skæres i passende stykker. Kagen tør
MEGET hurtig op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar