Ingredienser
250 g. Hvedemel
1/2 tsk. natron (med top)
1 tsk. bagepulver (lige knap)
1 tsk. salt
140 g lurpak smør, stuetemperatur
125 g. brunfarin
125 g. sukker
2 tsk. vanilje sukker
1 stk. æg
285 g. chokolade, jeg brugte mørk chokolade
100 g. Hasselnødder (kan undlades)
Fremgangsmåde
250 g. Hvedemel
1/2 tsk. natron (med top)
1 tsk. bagepulver (lige knap)
1 tsk. salt
140 g lurpak smør, stuetemperatur
125 g. brunfarin
125 g. sukker
2 tsk. vanilje sukker
1 stk. æg
285 g. chokolade, jeg brugte mørk chokolade
100 g. Hasselnødder (kan undlades)
Fremgangsmåde
Bland og sigt de tørre ingredienser i en skål.
Pisk smør, sukker, brunfarin og vaniljesukker indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5 min. Ca.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet.
Tilsæt mel blandingen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Kom nu Hasselnødderne og chokoladen i, rør indtil det kun lige er indarbejdet – rør endelig ikke for længe.
Kom dejen i en lufttæt beholder eller i en plastikpose og opbevar den på køl i 1-72 timer. Jo længere dejen ligger, jo bedre.
Pisk smør, sukker, brunfarin og vaniljesukker indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5 min. Ca.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet.
Tilsæt mel blandingen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Kom nu Hasselnødderne og chokoladen i, rør indtil det kun lige er indarbejdet – rør endelig ikke for længe.
Kom dejen i en lufttæt beholder eller i en plastikpose og opbevar den på køl i 1-72 timer. Jo længere dejen ligger, jo bedre.
Form dejen i kugler på størrelse med golf bolde (ca 80 g) og kom dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade. Kom ikke for mange cookies på ad gangen, da de flyder lidt ud.
Bag dem ved 175 ˚c i ca. 18-20 min. De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød. Lad den afkøle på bagepladen i 15 min inden de flyttes og afkøles helt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar