Sider

9. februar 2014

Thai wok

Faverig thai wok, kan både serveres med nudler, ris, kylling eller svinekotteletter/kotteletter i fad med ris.




Erstat fløden med mælk for at gøre sundere. 

4 personer

Ingredienser:
Kotteletter eller kylling (inderfiler) 
Olie 
Ris eller nudler
2 Peberfrugt 
4 Forårsløg
1 Løg
1 bundt Basilikum

Sauce:
2-3 spsk. Red curry paste (se billede øverst)
Paprika (mest for favens skyld)
(Salt)
Peber 
1/4 l. Fløde
1/2 l. Mælk
1/4 l. Kokusmælk 
Kyllinge bouillon 
Jævning - marizena eller blond roux/melbolle

Fremgangsmåde:
1. Skær kødet i strimler hvis det ønskes og steg kødet på en pande med olie. 
2. Vask grøntsager og skær toppen af peberfrugterne af og pil kærnehuset ud og skær i strimler. Skær lidt top og bund af forårsløgene og skær i 3 dele. Løg hakkes groft. Basilikum bladene pilles af stilken. 
3. Kog ris/nudler

Sauce:
4. Red curry paste og løg svitses kort af i en gryde, tilsæt paprika. 
5. . Rør fløde, mælk og kyllingebouillon i gryden og lad det koge op. 
6. Jævn saucen enten med marizena rørt op i lidt vand eller blondt roux/melbolle til den passende konsistens. 

7. Tilsæt peberfrugt, forårsløg og kødet. (Kødet kan også serveres ved siden af eller i fad med sauce og grøntsager oven på)
8. Smag retten til med peber (det er ikke sikker der skal salt i da bouillon er meget salt)
9. Tilsæt basilikum til aller sidst. 
10. Server den varme ret med ris/nudler. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar