Sider

4. september 2014

De bedste koldhævet boller








Ingredienser
10 g. Gær
5 dl. Lunt vand
300 g. Durum mel eller italiensk mel til pizza og brød
300 g. Fuldkorns mel
1 tsk. Salt
100 g. Solsikkekærner (du kan også bruge hørfrø, græskarkerne eller anden)

Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lune vand og tilsæt melet ældt dejen i ca. 10 minutter, på køkkenmaskinen. Har du ikke en køkkenmaskine kan du bruge en håndmixer med dejkroge. Eller brug hænderne.
Tilsæt salt og ældt igen ca. 5 min.
Kom dejen i en olie smurt skål og tildæk med film/låg og stil dejen på køl i 12 - 18 timer. Husk at skålen skal være stor da dejen hæver til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et mel drysset bord og del dejen i 8 stykker med en skarp kniv og kom dem forsigtig på en bageplade. Lad dem evt. Hæve 1 time på bagepladen inden de bliver bagt.
Bag bollerne på 225 grader (varmluft) i ca. 10 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar