Brug kun halvdelen af opskriften hvis det er til forret.
Til 4 personer
Ingredienser
5 tomater
2 løg
1 spsk. Olie
Karry
4 fed hvidløg
Chili
1 hokaido græskar
3 gulerødder
1/2 knold selleri
1 l. Grøntsags bouillon
Salt
Peber
Evt. Mælk til at fortynde.
Tilbehør
Fuldkorns flutes
Cremefraiche/skyr
Parmaskinke
Fremgangsmåde
1. Flå tomaterne. Og skær i tern.
2. Pil løget og skær i tern, kom dem i en stor varm gryde med lidt olie, tilsæt karry, presset hvidløg og chili og lad det simre et par minutter.
3. Vask græskaret og skær midt over (den skal ikke skrælles) fjern kernerne og skær i tern. Kom ternene i den stor gryde.
4. Skræld gulerødderne og selleriet og skær også i tern og kom ned i gryden sammen med tomaterne og bouillonen.
5. Lad det småkoge i ca. 40 min.
6. Blend det enten i en blender eller med en stavblender.
7. Smag til med salt og peber og kog suppen op igen, tilsæt evt. Mere grøntsags bouillon eller mælk, efter ønsket konsistens.
8. Steg parmaskinken på en pande uden fedststof.
9. Server med fuldkorns flutes og cremefraice/skyr og drys tilsidst med det sprøde parmaskinke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar